JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A jazz szaxofonozás nagy alakjai – 9. rész: Bob Mintzer

Újfent egy olyan művész lesz a középpontban, aki napjainkban is ír, hangszerel, koncertezik, egy igazi világsztár a jazz műfajában, én pedig vagyok annyira szerencsés, hogy játszhattam vele egy remek koncerten sok évvel ezelőtt.

Good Luck és egyebek a László Attila Quintet előadásában

László Attila gitáros a Kaszakő együttesben történt feltűnése óta a magyar zenei élet fontos szereplőjévé vált, sokoldalúságát bizonyítandó számos zenei project fűződik nevéhez mind a múltban, mind a jelenben. A múlt felsorolásába nem mélyednék el, ebben az évben viszont személyesen láttam-hallottam a Jazz Tanszék Big Bandjének vezetőjeként, a Charlie Band gitárosaként, a Magyar Zene Házában a László Attila Fusion Circus együttesével. Csütörtök este a Budapest Jazz Clubban quintet-jével lépett fel és hamarosan újabb fellépése lesz majd a három gitáros alkotta Gitármágia elnevezésű formációval is.

Évadnyitó a Jazzpresszóban

Újfent a jazzkedvelő közönség vette birtokba a 17. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Központ auláját szeptember 11-én, vasárnap este 7 órakor. A nagy népszerűségnek örvendő Jazzpresszó programsorozat 2022-es őszi/téli évadnyitó estéjén a Szendőfi Fusio Group lépett színpadra.

FREE JAZZ ALBUMS 2022 - 10. rész

Ez az írás - és még a következők is - egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Mivel a free jazz honlapján hónapok óta nem, vagy csak nagyon ritkán értékelnek, adnak csillagokat alkotásoknak (legutóbb június végén, éppen három hónapja) - ezért a jövőben a saját véleményem alapján választom ki a hetente bemutatásra
kerülő albumot.
Tizedik rész: AARON BURNETT - CORRESPONDENCE.

Jasper Stadhouders a Lumen Kávózban

Munkatársunk másfél hónappal Debrecen után ismét jelentkezik, ezúttal egy budapesti helyszínről! – A szerk.

KILENC ORSZÁG ZENÉSZEI A BJC ŐSZI JAZZ-FORGATAGÁBAN

A Budapest Jazz Club világsztár sorozatában már megszokott világklasszis amerikai zenészek mellett, ősszel a BJC színpadán izgalmas, nemzetközileg jegyzett európai zenekarok is helyet kapnak.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések