JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 28.
Névnaposok – Maja2024. március 28.
New Fossils: II2024. március 26.
Iyer, Vijay: Compassion2024. március 24.
Rottmayer, Chris: Being2024. március 23.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.

Hírek

ISMÉT JAZZ A MESEHÁZ UDVARÁN

2019. szeptember 12-én, 19 órától a Jazz-csütörtök a Meseházban koncertsorozat újabb fejezetének fellépője a BÁGYI BALÁZS NEW QUARTET. Az együttes nem ismeretlen a békéscsabai közönség előtt, hiszen a tavaly megrendezett Jazz-piknik keretében is bemutatkozott a formáció, Pocsai Kriszta énekesnővel felékszerezve.

METHENY A KÖBÖN

Különleges élményt ígért a Tzumo New Trio csütörtöki bemutatkozó koncertje a Budapest Jazz Clubban. A klub programajánlójából Tzumo pályafutásának rövid ismertetetése után azt is megtudhattuk, hogy az új trió lemeze hamarosan megjelenik. Gondoltam, ebből is kapunk majd ízelítőt, és persze végül az új formáció névsorát olvasva tovább fokozódott érdeklődésem az esemény iránt. Egy olyan koncertet, ahol a Boston-i Berklee-t, majd a Los Angeles-i Monk Institute of Jazz intézetet megjárt zenekarvezető-zongorista mellett Horváth „Pluto” József bőgőzik, és Németh Ferenc dobol, nem szabad kihagyni.

Főszerkesztői jegyzet – 2019 szeptember

Nyolc és fél éves a lapunk! Kell ennél szebb születésnapi ajándék?
Szinte nincs olyan nap, hogy ne érkeznének olvasói levelek, amelyben afelől érdeklődnek, hogy vagyok. Be kell valljam, ez jól esik. (Meg kell nyugtassak mindenkit, egyre jobban érzem magam.) És az is jól esik, hogy a magyar jazzmuzsikusok döntő többsége (!) továbbra is engem tart a Number One Jazz Expert-nek.

Játék – 2019 szeptember

Lassan már 3 éve, hogy 2016 októberben elindította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba! – A szerk.

GONDOLATAIM - 2019 augusztus (IV/9.)

A sorozat előző részei "Gondolataim a jazz-ről" címmel jelentek meg három évig. A havi napló folytatódik (természetesen a jazz-ről): évfordulók, születésnapok, megemlékezések, koncertek, lemezek röviden - vagy egy kicsit hosszabban -, ahogy egy jazzrajongó látja.
Negyedik évfolyam - kilencedik rész.

A Bettika Quintet koncertje augusztus 30-án

A nyár utolsó koncertjére került sor a „Jazzpéntekek a Jókai Klubban” című sorozat keretében pénteken, a klub vendége ezen az estén a Bettika Quintet volt.

Újabb bejegyzések