JazzMa

Friss Hírek

Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Szubjektív beszámoló a Bartók jazzkonzi 2019-2020-as tanévének félévi vizsgáiról – 1. nap

Tegnap voltam először 2018 májusa óta a Budapest Jazz Clubban. Kicsit tartottam ettől az úttól, mert a BJC-ben sok lépcső vezet lefelé a koncert helyszínig. 2018. május 31-i stroke-om óta nem szoktam lépcsőkön lefelé járni. Most azonban with a little help from my lovely wife Gabriella, ha nem is túl könnyed léptekkel, de abszolváltam ezt is.

Charles Mingus „a jazz dühös embere” (1922-1979)

Nagy izgalommal töltött el, amikor Maloschik Róbert megkérdezte: nem lenne-e kedvem egy új sorozatot indítani a JazzMa.hu oldalon, amelyben bemutathatom a kedvenc nagybőgőjátékosaimat és basszusgitárosaimat. Természetesen örömmel mondtam igent a kérésre, és ezúton is köszönöm neki a lehetőséget.

Játék – 2020 január

Több mint 3 éve, 2016 októberben indította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba! – A szerk.

CSEH PÉTER-KÉRI SAMU-KLAUSZ ÁDÁM TRIÓ

Három fiatal tehetség, akik mindent beleadtak, hogy zenéjükkel szétrobbantsák az iF kávézó falait. (Kéri Samu a Berklee-ről jött haza karácsonyi szünetre! Cseh Pétert és Klausz Ádámot pedig többek között a Nagy Emma Quintet tagjaiként ismerhetik jól olvasóink! - A szerk.)

Muzsikusi Szavazólista végeredmény

December 1-én –ha még emlékeznek- örvendeztem, hogy ilyen sok szavazat még nem érkezett magyar jazzmuzsikusoktól, szám szerint 117! És akkor még 2 hét hátravolt. Nem, hogy nem jött több szavazat, hanem ketten megkértek, hogy az ő listájukat ne számítsam be… Magyarul visszavonták. Mindegy, így is maradt 115 lista, ami csúcs az eddigi Muzsikusi Szavazólisták történetében!

The Qualitons varázsbomba a Trafóban

Hatalmas várakozás előzte meg a beskatulyázhatatlan zenét játszó Qualitons zenekar lemezbemutató koncertjét. „Kexek” címmel készült el új anyaguk a legendás KEX együttes dalainak átdolgozásaival. Sajnos, a legújabb bakelit lemezt még nem lehetett megvásárolni sokak sajnálatára, de a koncert kárpótolt mindenkit. A Trafóban 2019 utolsó vasárnapján megrendezett két előadásra elkelt elővételben minden jegy.

Mingus! Mingus! Mingus!

2019. november 15-én az egyébként is kiemelkedő koncertek helyszínéül szolgáló Jedermann Café közönségének maradandó élményben lehetett része.

Koncert- és Fesztiválszervezői Szavazólista összesített végeredmény

A JazzMa.hu történetében először kértem meg a koncertszervezőket és a fesztiválok rendezőit, hogy írják meg, a különböző kategóriákban szerintük 2019-ben ki teljesített a legjobban. 30 szakmabelinek küldtem ki a listát, 13-an válaszoltak is. Kezdetnek nem rossz!

Tavalyi élményeim

Szegedi tudósítóként mi más lehetne a témám, mint a helyi események, érdekességek.

Szerkesztőségi Szavazólista

23-an szavaztunk (Maloschik Róbert – főszerkesztő, Szász Gabriella – főmunkatárs, Bartók Boglárka, Bereczki Bálint, Gáspár Károly, Gyöngyösi Gergő, Dr. Nagy Sándor, Németh Márta, Németh Zsolt (Budapest), Salvai Ádám (gyakornok), Somogyvári Péter, Dr. Sümeghy László, Török Bettina (gyakornok) + a vidéki tudósítók: Barcsik Géza (Solymár), Fazekas Csaba (Hajdúszoboszló), Fazekas Sándor (Tatabánya), Gróf István (Sárvár), Németh Zsolt (Pécs), Dr. Peller György (Pilisszentiván), Pohner László (Tatabánya), Simády Béla (Szeged), Such Tamás (Békéscsaba), Szakáll Norbert (Balatonfüred).
Külföldi tudósítónk: Dr. Szabó Csaba (Friburg, Svájc) 2019-ben nem volt annyit itthon, hogy érdemben hozzá tudott volna szólni!

Újabb bejegyzések