JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 26.
Névnaposok – Ervin2024. április 26.
Last Friday Night2024. április 26.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

GINA ÉS TÁRSAI

Szerdán egy érdekes felállású, ritmusszekció nélküli formáció lépett a Budapest Jazz Club színpadára. Kanizsa Georgina énekesnő, a gitáros Lamm Dávid és Szalay Gábor, valamint a trombitás és szárnykürtös Fekete István között az évek során barátság szövődött. Mindenki játszott mindenkivel különböző formációkban, de egyszerre, egy zenekarban együtt még soha. Körülbelül másfél éve úgy döntöttek összeállnak, és ebben a kizárólag dallamhangszereket megszólaltató kvartettben mutatják be kedvenc dalaikból válogatott repertoárjukat.

HÁROM KÉRDÉS - Nagy Emma

Némi szünet után folytatjuk a HÁROM KÉRDÉS rovatot: az újabb válaszokat (a szándékosan egyszerű kérdésekre) a (nagyon) fiatal énekesnő Nagy Emma fogalmazza meg.
Tartozom egy vallomással, amit Emmának már elmondtam néhány nappal ezelőtti találkozásunkkor. Két éve, a II. Belvárosi Jazzversenyen hallottam Őt először - és akkor nem igazán tetszett az éneke. Azóta "meggyőzött": "Set to Face" című tavalyi lemeze, és a világhálón nézhető-hallgatható felvételei - véleményem szerint - remekül sikerültek!
Nagyon találó módon azt mondta: "jobb, mintha fordítva lenne"...
Ő más úton jár, nem a főcsapást választotta - de nem magyaráznám tovább, érdemes meghallgatni!
Az írás aktualitását az adja, hogy elnyerte a Iuventus Művészeti Alapítvány fél évig tartó támogatását.

Az idei jazz Grammy-díjasok – Brad Mehldau

A jelen megkerülhetetlen szereplője a zongorista Brad Mehldau, akinek neve biztosan ismerősen cseng a jazz rajongók számára. Velem sincs ez másként, így aztán nyilván nem ért meglepetésként, hogy a legutóbbi Grammy-díjkiosztón egy újabb elismerést zsebelt be a nagyon jelentős zenész.

„Intermezzo”, avagy Oláh Dezső a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Magyar Jazz Szövetség pályázatot hirdet a jazz zene iránt érdeklődő fiatal muzsikusok részére.

SZELLEMIDÉZÉS

Csütörtökön, február 13-án a Budapest Jazz Clubban Tóth Viktor Bird Food Market formációjával idézte meg Charlie Parker szellemét. A szeánszban az altszaxofonon játszó, valamint billentyűzetet és speciális effekteket használó zenekarvezetőnek ezúttal a scratch, a laptoppal összekötött lemezjátszón manuálisan és élőben kiválasztott programokkal hanghatásokat létrehozó Dj Bootsie, a beatboxos, az ütemet, a ritmust, a zenei hangokat, énekhangokat, szájjal, ajkával, nyelvével, hangszálaival a keverőpulton keresztül megszólaltató Szarvas Dávid, és Viktor több zenekarában is szereplő Orbán György bőgős segédkezett.

Játék – 2020 február – Megfejtés és nyertes

Lassan már 3 és fél éve, hogy 2016 októberben elindította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba!

Jazzgitárosok az én szememmel - Gilad Hekselman

A jelen legnagyobb gitárosai közül az ő nevével az elsők között ismerkedtem meg. Gilad Hekselman már az elejétől meggyőzött és hatással volt rám. Abban biztos voltam, hogy a sorozatomnak kihagyhatatlan szereplője lesz, és nem is akartam tovább húzni az időt, hogy róla írjak néhány sort.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések