JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Mónika2024. május 04.
One More Saturday Night2024. május 04.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.
BÚCSÚZUNK - egy időre!2024. április 29.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 339. rész: Eichinger Tibor

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.) 137 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és most Eichinger Tibornál tartunk. 11 év és 6 hónap alatt eddig 338 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

50 éve történt… Jazz-rock albumok 1972-ből – Soft Machine „5”

Az angol jazz-rock zenekar, a Soft Machine ötödik (a dobos Robert Wyatt nélküli első!) lemezét (Fifth, habár a lemezborítón az 5-ös szám látszik!) 1971 novemberében és decemberében, illetve 1972 januárjában és februárjában vette fel a londoni Advision Studios-ban. Az LP-t 1972 júliusában jelentette meg a CBS.

„Kívánj hármat”, avagy Gájer Bálint a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd vasárnap 00:00 órától kerül ismétlésre.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

UnStandard message!

Az alábbi levelet kaptam Németh Ferikétől New York-ból! Angolul tudók előnyben… - A szerk.

Játék - 2022 szeptember – Megfejtés és nyertes

Lassan 6 éve, 2016 októberben indította el –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba!

Spanyolországból jöttünk – Nagy Emma

Emmát lassan 5 éve (2018. január 5-én) ismertem meg a Bartók jazzkonzi fél évi bemutató koncertjén a Budapest Jazz Clubban.

Lemezajánló (2022.09.19-25.)

Íme, egy szemezgetés a következő napok jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.

A jazzdobolás kiemelkedő alakjai – 9. rész: Will Kennedy

Kedves olvasó! Pályám meghatározó dobosait bemutató sorozatom 9. fejezetében Will Kennedy amerikai születésű, elsősorban “elektromos” fúziós jazzt játszó dobost szeretném néhány sorban bemutatni önöknek-nektek.

AZ IDŐK SZELLEME A KORTÁRS ZENÉBEN - Szabados György emlékest (2022. IX. 24., szombat)

Szabados György zeneszerző és zongorista 11 éve hunyt el. A vajdasági kortárs művészetre is nagy hatással lévő életmű előtt tisztelgünk.
„Élőnek lenni nem más, mint éltetőnek len¬ni (miközben időnk maga Agónia), s ahol nincsen folyto¬nosság, onnan elviharzik az élet. A bartóki szellemnek és erőnek élő jelenléte most ezért is rendkívül fontos. Önma¬gát lassan feladó népünk támaszok nélkül eszmélkedik.” Szabados György

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések