JazzMa

Friss Hírek

Summer in the City2024. június 16.
Laughing Bastards: Fetish2024. június 16.
B52 JazzParadicsom2024. június 10.

Hírek

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 37. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be hetente egy albumot.
Harminchetedik rész: GABBRO - THE MOON APPEARS WHEN THE WATER IS STILL.

Magyar Jazz ABC – 366. rész: Farkas Zsófia

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
144 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Farkas Zsófiánál tartunk.
12 év alatt eddig 366 előadót és együttest mutattunk be Önöknek.

Újra szól a Hammond-orgona, avagy Márkus Liza és Márkosi Joci a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, aztán 20:00 órától látható is a rádió YouTube csatornáján.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

20 éve történt… (2003) - Darvas Gyula (Julius Darvas)

2003 tavaszán rendeztem a Bartók Rádióban a Vajda Sándor Jazz Bőgő Tehetségkutató Versenyt.
A május 30-i döntőbe 6 versenyző jutott be: Darvas Gyula (Julius Darvas) (Bécs), Horváth „Plutó” József (Budapest), Kovács Zoltán (Győr), „Pecek” Lakatos Krisztián (Budapest), Orbán György (Budapest), Radics József (Budapest).
A zsűri amerikai díszelnöke a New York-ból iderepült John Patitucci volt. A zsűri elnöke: Egri János, alelnöke: Barcza Horváth József. A zsűri tagjai: Jávori Vilmos, Kathy Horváth Lajos, Borbély Mihály, Szabó Dániel.
A verseny fővédnöke Szabados György volt.
Keddenként a versenyzőket kérdezem a 20 évvel ezelőtti történésekről!
Ma a harmadik helyezett Darvas Gyulával készített interjút olvashatják!

Kedvenc énekeseim – 3. rész: Kurt Elling (Szőke Nikoletta sorozata)

New York-Budapest-Nagykanizsa. Háromszor is volt alkalmam élőben látni a “Kedvenc énekeseim” sorozatom következő főszereplőjét, akivel legutóbbi, nagykanizsai találkozásunkkor már nemcsak beszélgetni, hanem énekelni is lehetőségem nyílt. Már akkor rajongója voltam, amikor itthon még kevesen ismerték, érdekes volt nyomon követni a változást a világsztárság felé vezető úton. Kedves JazzMa.hu Olvasók! Ismét személyes gondolatok jönnek, lehet, hogy néhányan már a fenti bevezetőből is sejtik, hogy kiről: Kurt Elling-ről, a világ egyik legjobb jazzénekeséről.

Korábbi bejegyzések