JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2018 - The Bad Plus, avagy a megállíthatatlan rossz fiúk

2018. április 16-a, este 9 óra, Budapest Jazz Club. Orrin Evans - zongora (idén lett új tag), Reid Anderson - bőgő és Dave King - dob. A 2000 óta létező hármas új lemeze idén jelent meg: "Never Stop II" címmel.

Az amerikai trió elsősorban a feldolgozásokról híres: Vangelis-től a "My Funny Valentine"-on keresztül egészen Stravinsky-ig. (A sor folytatható.)

A TBP felkavarta a zongorás triók állóvizét: jellegzetes, sajátos stílusával, teljesen egyedülálló módon!

Megítélésük szélsőséges, középút nem nagyon van: imádják, vagy utálják Őket. 
Új lemezük bemutatására indultak európai körútra: Magyarország után Luxemburg, Svájc, Románia, Ausztria, Észtország, Finnország és Grúzia következik - még áprilisban! 
Teltház a BJC-ben - de nem zsúfolt. Kiváló hang.

Az előző tizenhét évet "meghazudtolva" csak saját szerzemények - de a lényeg változatlan. 
A lassú, lírai kezdet után jön az őrjöngő száguldás. A mosolygós dallamokat csapkodó "döngölés" követi. Az átmenet általában járható - egy számon belül és az egészet tekintve is. 
A középtempójú, könnyebben emészthető darabok "fejrázósak", de nem közhelyesek. Mindhárman egyformán kiveszik a részüket a komponálásból (is) - és a műsor abszolút egyenrangú muzsikusok játékát hozza. Nem akarják egymást lehengerelni, csak egyfomán jók.
A "Világsztárok a BJC-ben" sorozat-cím ezen a koncerten tökéletesen beigazolódott. Az új zongorista zökkenőmentesen beilleszkedett. A (megmaradt) két alapító tag megint hozta a legmagasabb szintet. Ha lehet, a 2018-as The Bad Plus nekem még a "réginél" is jobban tetszik!


image1.jpg


image2.jpg


image3.JPG


image4.jpg


Vissza a hírekhez