JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. március 18.
Taylor, Curtis: Taylor Made2024. március 14.
A Morgan Workshop sztori2024. március 06.

Hírek

A Balázs Elemér Group hangjai – BTF 2018

Az Uránia Nemzeti Filmszínház patinás Dísztermében mutatta be április 18-án a Balázs Elemér Group frissen megjelent „Sounds of Diversity” című albumát.

A CD-ről biztosan fog megjelenni lemezkritika lapunk oldalán (amint kapunk belőle! – a szerk.), mert a BEG 8. alkotása ismét stabilan hozza a világszínvonalat. Sajnos, az album borítója nem, aminek nem tudom mi az oka, mert eddig nagyobb odafigyeléssel és igénnyel készültek a kiadó borítói.

A koncertet a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében állították színpadra. A saját zenei világát már hosszú idő óta megtalált zenekar Balázs József szerzeményei mellett Gadó Gábor, Komjáti Áron és a fantasztikus zongorista, ifjabb Balázs Elemér kompozícióival is színesítette műsorát. A még középiskolai tanulmányait folytató zongorista szólókompozícójával a koncert közönségét és édasapját is lenyűgözte. Sorra nyeri a komolyzenei versenyeket előadóként, és komponistaként is nagy jövő áll előtte. Fiatal énekesnőjük, Kiss Flóra szépen áll helyt meghatározó szerepben (nem hiába lett nálunk a 2016-os szavazatok alapján „Az év felfedezettje! – a szerk.), hiszen a BEG hangzását nemcsak Balázs Elemér csodálatos ritmus- és hangszőnyegei, Balázs József melodikus kompozíciói, hanem a női-férfi vokál együttes megszólalásai adják. Szakonyi Milán volt a férfihang, aki már évek óta a zenekar tagja. Czibere József természetesen Balázs Elemér legizgalmasabb partnere volt ütőhangszeresként a hosszú, sokszínű szólórészeknél. Pecek Lakatos Krisztián bőgőn fantasztikus szólókkal és virtuóz kísérettel erősítette a zenekart. Komjáti Áron megbízhatóan hozta a lebegő, szárnyaló gitárhangzást, és egy nagyon szép saját kompozíciójával megemlékeztek a napokkal előbb eltávozott zenésztárs, mester, a Balázs Elemért a pályán elindító és segítő Babos Gyuláról is. A két órás koncerten nem voltak üresjáratok, minden perce izgalmas, kidolgozott, sokszínű és büszkeségre okot adóan világszínvonalú volt.


-dsc0008.jpg


-dsc0134.jpg


-dsc0147.jpg


-dsc0155.jpg


-dsc0192.jpg


-dsc0199.jpg


-dsc0220.jpg


-dsc0241.jpg


-dsc0245.jpg


-dsc0252.jpg


-dsc0257.jpg


-dsc0279.jpg


-dsc0293.jpg


-dsc0314.jpg


-dsc0336.jpg

Vissza a hírekhez