JazzMa

Friss Hírek

MAKOVICS JAZZ HÍRNÖKEI2018. szeptember 24.
A HIT DIADALA2018. szeptember 23.
Herold Péter: All That I Am2018. szeptember 22.
JazzUp - Klausz Ádám2018. szeptember 22.
KÖRSÉTA A JAZZMÚZEUMBAN2018. szeptember 20.
PARÁDÉS VISSZATÉRÉS2018. szeptember 17.
KÁOSZT IGÉRT, BÉKÉT HOZOTT2018. szeptember 14.
GITÁRFENOMÉN A BJC-BEN2018. szeptember 13.
Jazz az árkádok alatt2018. szeptember 10.
SZÜLETÉSNAPI JAZZÜNNEP 2018. szeptember 04.
BUDAPEST 19562018. június 22.

Hírek

Végezetül

Elérkezett a debreceni Bor- és Jazznapok utolsója: a Játszótér színpadon a helyi illetőségű Debrecen Dixieland Jazz Band búcsúztatta a fesztivált vasárnap este.

Egy éve is ugyanez az együttes ült ugyanezen a színpadon, de akkor a második számmal véget is ért a koncert a heves vihar miatt. Kovács János, aki a zenekar trombitása és énekese, konferálása során többször is utalt eme tényre, és mindannyian bizakodtunk benne, hogy idén az eső megvárja a rendezvény végét. Nagy rajongótáborral bír az együttes, így elég erősen akartuk ezt és kívánságunk meghallgattatott: végig tudták játszani a műsort, mindenki nagy örömére.

dixie1.jpg

Az elmúlt évben történt három eseményről kell szólnunk feltétlenül. Egyrészről a zenekar egy hegedűs-énekessel bővült, Kovács Marietta személyében. A vonós hangszer nagyban megváltoztatta a hangzásképet, de a lényegen nem változtatott: autentikus dixiet hallgathattunk, pompás előadásban. Másodikként említendő, hogy a repertoár sok új opusszal bővült, melyeket el is játszott a zenekar. Mondhatnánk, hogy ez természetes – de egy 34 éves zenekar esetében, az ennyi idő alatt felgyülemlett mennyiség mellett ez a hír a töretlen zeneszeretetről, folyamatos megújulásról, további jövő ígéretéről szól. Lendületesen, élettel telve, jó humorral muzsikál az együttes, amelyet zajos ünnepléssel köszönt meg a hallgatóság. És – ezzel eljutva a harmadik örömhírig is - nem csak a debreceniek szívét nyerte el a csapat, hanem másokét is: pár hete tért haza a zenekar a franciaországbeli Megéve-ből, ahol a nemzetközi jazzverseny közönségdíját nyerték el. Akkor is, most is vendégük volt Gyárfás István gitáros, aki nagyszerű szólóival tovább gazdagította a programot. Ezúton is gratulálunk az eredményhez!

dixie6.jpg

..és most sokat kell várnunk, hogy folytatódjék a jazzfesztivál… De bízunk benne, hogy egy év múlva ismét felcsendül a zene a Békás-tó partján.

dixie3.jpg

001.JPG

dixie2.jpg

dixie4.jpg

dixie5.jpg

Vissza a hírekhez