JazzMa

Friss Hírek

DESEŐ CSABA 80!2019. február 15.
Katché, Manu: The Scope2019. február 15.
CSÜTÖRTÖKI FÉSZEK JAM2019. február 12.
Pátkai Rozina: Taladim2019. február 12.
BEVÁLTOTT ÍGÉRET2019. február 08.
Lovano, Joe: Trio Tapestry2019. február 08.
3. Belvárosi Jazzverseny2019. február 07.
ÚJ SOROZAT INDULT2019. február 04.
Kovács Linda: Sunflower2019. február 04.
Játék – 2019. február2019. február 03.
ARCCAL A FÉM FELÉ2019. február 01.
Jazz-Január Svájcban2019. január 30.

Hírek

Zárókoncert a Fórum színpadon

Elérkezett végül az utolsó nap utolsó koncertje is, amelynek tudósítását végül én vállaltam. A borfesztivál zárókoncertjén Tommy Vig Tentetje lépett fel. Tommy Vig rövid beszéddel kezdte a koncertet, megköszönte Maloschik Róbert, a szervezők és hangtechnikusok munkáját, bemutatta zenekarát, majd elkezdték a koncertet.

dsc01352.jpg

A zenekar többnyire örökzöld jazz standardeket játszott, amelyeknél a swing volt a meghatározó lüktetés. Mind Tommy Vig hangszerelte. Elsőként a „Lady be Good” átharmonizált változatát adták elő. Nekem nagyon tetszettek a fúvósszekcióra írt tömör, hatásos hangszerelések. A kedvenceim mégis a számokba becsempészett közjátékok voltak, például amikor Tommy Vig átült egy dobszetthez, és Jeszenszky Györggyel felelgetve játszottak dobszólót. Vagy amikor Zsoldos Bélával duóztak egy vibrafonon. Zsoldos Béla egyébként a koncert nagyrészében a háttérben ütőhangszerrel kísérte a zenekart. Ugyanilyen látványos volt, amikor Mia Vig feljött a színpadra elénekelni az „I Will Wait for You” című számot, és a téma fantasztikus előadása után átsétált a vibrafonhoz, hogy azon játsszon egy szólót. A zenekar összes tagja kapott lehetőséget egy szólóra valamelyik számban. Mindenki megmutatta a tudását, és a számok is változatosak voltak ezáltal. Néhány lassabb standard is bekerült a műsorba, ilyen volt a „Body and Soul” című ballada is. Tommy játszott hozzá szólóban egy nagyszerű bevezetőt, a zenekar belépésével pedig ismét nagyon szép szólamokat hallhattunk a fúvósszekciótól. A koncert csúcspontja Petőfi: Füstbement terv című versének megzenésített, meghangszerelt változatának előadása volt. A közönség hosszú meghatódott tapssal viszonozta a gesztust.

dsc01371.jpg

dsc01386.jpg

A koncert zárásaként egy gyors szám következett, az „I’ve Got Rhythm”. Ismét látványos showba csapott át az előadás, mivel Mia Vig ismét a vibrafonhoz ment és Tommyval együtt szólóztak, majd visszasétált középre és a záróakkorddal együtt két nagy cintányér összeütésével lezárta a koncertet és az egész fesztivált. A zenekar tagjai: Mia Vig (ének), Tommy Vig (vibrafon), Joe Fritz (klarinét), Tompa Ákos (trombita), Papp Mátyás (harsona), Ördög Krisztián (bariton szaxofon), Cseke Gábor (zongora), Csuhaj Barna Tibor (nagybőgő), Jeszenszky György (dob), Zsoldos Béla

dsc01400.jpg

Vissza a hírekhez