JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
Névnaposok – Milán2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

GOLDMUND ÚJ ÚTJAI

Csütörtökön a Budapest Jazz Clubban Varga Bendegúz megújult zenekarával a tervbe vett, de most még csak körvonalazódó új lemezéből mutatta be ízelítőül a már elkészült kompozíciókat, néhány standard feldolgozással, és előző, egyben első, „Goldmund” albumán megjelentekkel vegyítve. A szokás szerint este nyolc órakor kezdődött kétrészes koncerten az ezúttal kvartett felállással fellépő zenekarvezető dobos mellett Ávéd János tenorszaxofonon játszott, Fenyvesi Márton gitározott, és Bögöthy Ádám bőgőzött. Akár az „All Stars” jelzővel is illethető középgenerációs formációhoz ráadásul vendégként a negyvenedik születésnapját a napokban (január 29.) ünneplő Tzumo is csatlakozott.

Péntek délután a Müpában

13. Jazz Showcase, 2020. február 7-én, a Művészetek Palotája Zászlóterében és az Átriumban, fiatal jazz zenészek tehetségbörzéje. Nemzetközi zsűri és a közönség, első nap, három koncert, (sajnos) halvány érdeklődés.

Tízéves a Myrtill és a Swinguistique, avagy Micheller Myrtill a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

SCOTT, A HÍDEMBER

Kedden a „Világsztárok a Budapest Jazz Clubban” sorozat idei első fellépője, a Kendrick Scott Oracle adott két egymást követő koncertet. A zenekarvezető dobos tavaly áprilisban megjelent, „A Wall Becomes a Bridge” című lemezét bemutató európai turnéja első állomásáról, Bécsből vonattal érkezett társaival Budapestre. Az Oracle John Ellis szaxofonos, és a lemezen fontos feladatot kapott DJ Jahi Sundance nélkül indult Európába, de ahogy kiderült, a turné plakátján olvasható felállásból végül a legutóbb Gerald Clayton triójával itt járt bőgős, Joe Sanders sem szelte át az óceánt. A többiek, a gitáros Mike Moreno, a zongorista Taylor Eigsti, és a turnéra szerződtetett bőgős, Joshua Ginsberg a Keleti pályaudvarról csomagjaikkal egyből a BJC-be indultak, ahol a beállás után egyet szusszanva, este hétkor már teltházas nézőtér előtt léptek színpadra.

Kendrick Scott a BJC-ben – Első koncert

Nem sokkal fél hét után már sor állt a BJC koncertterme előtt. A nagy érdeklődés miatt egymás után két koncert is megrendezésre került, valamint az asztalok is elszivárogtak a teremből, hogy több széknek jusson hely.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések