JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Magyar Grammy-jelöltek lehetnek…

…ezzel a címmel jelent meg írás Brückner Gergely klaviatúrájából a nemrég indult telex.hu-n! – A szerk.

„I’m Just Singing a Song”, avagy Lakatos Ágnes a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

A jazz-élet visszatérésének ígéretes jelei Svájcban - 1. rész: „Tartalékos válogatottak” a Bird’s Eye-ban

Annak ellenére, hogy a COVID-19 fertőzöttek száma újra emelkedik (de szerencsére a halálesetek száma nem!), Svájcban a jazzélet valamennyire beindulni látszik. A Basel-i Bird’s Eye-ban például hétfő kivételével a hét minden estéjén tartanak koncerteket... igaz, csak egy drasztikusan csökkentett számú, teljesen szétültetett, maszkos, kissé kényelmetlen közönségnek. Ráadásul a meghirdetett zenekarok felállásait folyamatosan változtatni kell.

Névnapi jazz - Kálmán

Október 2-án új sorozatot indítottam, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.
Erről jut eszembe, vegyenek magyar jazz CD-ket, ezzel támogassák a COVID-19 járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe jutott magyar jazzmuzsikosokat!

Mi lett velük? – Balogh Tamás (London)

Balogh Tomit (1993) 2011-ben a Balogh Csibe Jenő Jazz Zongora Tehetségkutató Versenyre beküldött demóján hallottam először játszani.

Lemezajánló (2020.10.12-18.)

Újabb szemezgetés a következő napok, hetek jazz újdonságaiból.
A letöltéssel megvásárolható Hi-Res formátum, a vinyl, vagy a CD megjelenési dátuma azonos előadó esetén is eltéréseket mutathat, nem feltétlenül megegyező napra esik.
Hétfőnként jelentkező rovatunkban igyekszünk érdekességeket találni a friss kiadványok között.

Kaltenecker 50! – Formabontó születésnapi interjú Kaltenecker Zsolttal

Zsoltival az 1990-es évek első fele óta jóban vagyunk! A MaJazz-ben például a Great White Hope címmel írtam 1995-ben! És pályafutása bebizonyította, hogy a fülem már akkor sem csalt, ha korszakos tehetségek felfedezéséről volt szó. Az előzetes telefonegyeztetés során azt kérte, hogy ne egy életrajzi beszélgetés legyen. Úgy gondolom, nem is lett az…

Névnapi jazz - Rezső

Október 2-án új sorozatot indítottam, amelyben magyar jazzmuzsikusok felvételeit játszom le Önöknek névnapjuk alkalmából.
Erről jut eszembe, vegyenek magyar jazz CD-ket, ezzel támogassák a COVID-19 járvány miatt nehéz anyagi helyzetbe jutott magyar jazzmuzsikosokat!

A magyar jazz három nagyvadja a Budapest Jazz Clubban

2020. október 10-én „A magyar jazz ünnepe 2020” négynapos rendezvénysorozatának zárónapján a kortárs jazz három nagyágyúja mutatta be legújabb műsorát. Bágyi Balázs jazzdobos, az eredetileg tavaszi időpontra tervezett eseményt szervező Magyar Jazz Szövetség elnöke köszöntötte az élő zenére kiéhezett közönséget, és a fellépő művészeket.

A free jazz kiemelkedő alakjai - 10. rész: MUHAL RICHARD ABRAMS

1960. december 21-e (éppen idén lesz hatvan éve), New York City, A&R Stúdió: az Ornette Coleman Double Quartet felveszi a "Free Jazz - A Collective Improvisation" című lemezét. Mérföldkő a szabadon rögtönzött zene több évtizedre visszatekintő történelmében.
A minden hónap második hétfőjén megjelenő sorozat részei a free jazz legjelentősebb képviselőit mutatják be.
Tizedik rész: Muhal Richard Abrams.

Mi újság? – Szendőfi Péter

Petit közel 30 éve ismerem. Felléptettem a Hajós utcában, a Márványteremben és a Debreceni Jazz Napokon is!

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések