JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 24.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.

Hírek

A virtuozitás dicsérete - KRIZ és Jesús Molina közös koncertje a MüPában

A nagy érdeklődés árulkodó volt, másfél hónappal a koncert előtt már nem lehetett jegyet kapni, hamar meglett a teltház KRIZ és Jesús Molina közös koncertjére. Az izgalom érthető volt, hogy is lehetne a jazz kedvelőinek közömbös, hogy először jár Magyarországon a világ egyik legfelkapottabb fiatal zongoristája, aki amellett, hogy hihetetlen technikai tudással rendelkezik, érzelmes és karizmatikus előadó? Magyar társai a szakma krémjéből kerültek ki, természetesen őket is mindjárt bemutatom.

JazzStones Trio – Ruby Tuesday

A német jazz trió a Rolling Stones egykori világslágerét játssza. Ezzel búcsúzom januártól és a sorozattól.

Generációk, avagy Duka László, ifj, Duka László, és Adrienn asszony a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM rádión hallható péntekenként, este hét órától, aztán 20:00 órától látható is a rádió YouTube csatornáján.
A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik Róbert Főszerkesztő Úrnak köszönhetően, 2017 januárja óta itt, a JazzMa.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Nagy Emma interjú - „A jazz egyensúlyt jelent számomra az érzelmek és a gondolatok között”

Nagy Emma páratlan hangszínnel és érzésvilággal énekel. A zenei diszharmóniával párhuzamosan megszólaltatja a játékosságot.
Az idén öt éves öttagú zenekarával az első koncertjüktől szinte minden versenyen első helyet érnek el. 2018: II. Belvárosi Jazz Verseny - I. hely; 2019: MüPa Jazz Showcase - I. hely; 2021: Getxo Jazz Festival - döntő; Jazz Juniors Krakkó - I. hely; Babel Laureate Jazz Verseny - I. hely
Legújabb lemezük már a svájci Unit Records kiadónál jelent meg. Júniusban koncerteztek Bolzano-ban a Südtirol Jazz Festival-on, augusztusban Rómában a Fara Music Festival-on, szeptemberben Barcelonában.
2023 január elején érkeztek a Jazzma Szavazólistáinak eredményei, ahol Nagy Emma 11-szer dobogós eredményt ért el, sokszor zenekarával. A Szerkesztőségi Szavazólistán négyszer első helyen vannak.
Olvasói Szavazólista eredményei (részlet)
Az év albuma: 2. Nagy Emma Quintet „Synced” 258 (!) szavazat
Az év koncertje: 3. Nagy Emma Quintet feat. Harcsa Veronika & Ávéd János 103 szavazat
Az év együttese: 2. Nagy Emma Quintet 111 szavazat
Az év énekesnője: 2. Nagy Emma 131 szavazat
Az év zeneszerzője: 2. Nagy Emma 61 szavazat

Mi újság? – Bolyki Tamás

Tamást a 2010-es évek közepén láttam először gitározni, a Bartók jazzkonzi egyik vizsgakoncertjén. 2021-ben szerepeltettem a Debreceni Jazz Napokon.

Korábbi bejegyzések