JazzMa

Friss Hírek

Orbit: In-Visibility2023. január 17.

Hírek

Ravazdi parasztszalon - Jazz portrék – 4. rész – Stummer Márton

Győri barátom, Hartyándi Jenő évtizedek óta sikeresen munkálkodik a környék jazzéletének életben tartásán. Kitartásáért és újabb ötleteiért megemelem előtte nem létező kalapomat!
Ebben a sorozatban péntekenként a ravazdi „farm”-ján felvett beszélgetéseket láthatják-hallhatják! – A szerk.

FREE JAZZ ALBUMS - 28. rész

Ez az írás (és a következők is) egyenes folytatása(i) a FIVE STARS ALBUMS című, 18 részt megért sorozatnak. Ahogyan az említett lemezek esetében - úgy ezúttal is a free jazz honlapján bemutatott alkotások közül választok hetente. Mivel egy jó ideje csak ritkán értékelik (látják el csillagokkal) a műveket, ezért a saját véleményem alapján döntök.
Huszonnyolcadik rész: IVO PERELMAN & JOE MORRIS - ELLIPTIC TIME.

Marquis Hill – Wednesday Love

A 35 éves Chicago-i jazz trombitás –aki itt billentyűs hangszereken játszik- szerint ilyen a fiatalok szerdai szerelme.

Magyar Jazz ABC – 357. rész: Falusi Alfréd

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
140 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Falusi Alfrédnél tartunk.
11 év és 10 hónap alatt eddig 357 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Bud Shank - Monday, Monday

A néhai amerikai altszaxofonosnál az 1960-as évek végén duplán volt hétfőn.

Kedvenc énekeseim – 1. rész: Winand Gábor (Szőke Nikoletta sorozata)

Amikor Maloschik Robi felkért, hogy írjak havonta egyszer a kedvenc énekeseimről, akikre példaképként tekintek, arra gondoltam, hogy nem lesz egyszerű feladat szűkíteni a kört, mivel nagyon sokan inspiráltak eddigi pályámon. Egyben biztos voltam: az első énekes, akiről mesélek, Winand Gábor lesz. Most egy nagyon személyes írás következik, nem tudok Gáborról anélkül írni, hogy ne beszélnék az énekesi pályámról közben, hiszen ő volt a mesterem és egyben legfőbb példaképem. Nem elsősorban a szakmai életét részletezem, mivel gondolom, a JazzMa olvasói pontosan tudják, mekkora művész volt. Helyette szeretettel osztom meg, hogy milyen volt ő az én szemszögemből.

Korábbi bejegyzések