JazzMa

Friss Hírek

Summer in the City2024. június 16.
Laughing Bastards: Fetish2024. június 16.
B52 JazzParadicsom2024. június 10.

JazzUp

JazzUp – Csillag Júlia

Csillag Julcsit kb. 2 éve hallottam először egy Bartók konzis tanszaki vizsgán. Kicsit elfogódottnak tűnt. De aztán az esztendők során szépen ment felfelé. Az idei januári vizsgán pedig egyenesen lórúgásszerű fejlődést éreztem nála!

JazzUp – Várallyay Petra

Várallyay Petrát (23) kb. másfél évvel ezelőtt a Bartók konzi tanszaki vizsgáján hallottam először játszani. Olyant zongorázott, hogy csak kapkodtam a fejemet. Azonnal gratuláltam neki, látszott rajta, hogy jól esik neki, meg az is, hogy kicsit zavarban van, mert szerintem nem tudta, hogy én ki vagyok. Aztán fél évvel később nagy nehezen rábeszéltem, hogy jelentkezzen az AlbaRegiaFeszt Jazz Tehetségkutató Versenyére. Az idén tavasszal pedig én javasoltam a Zsolnais Kacsányi Évának, hogy hívja meg a Várallyay Petra Triót Pécsre! És rövidesen a debreceni közönséget fogja elbűvölni!

JazzUp – Kisgyörgy Ilka

Kb. 15 hónapja egyszer csak leült mellém a Budapest Jazz Clubban egy csillogó szemű lány. Mindenegyes szólót nagy lelkesedéssel megtapsolt. A szünetben megkérdeztem tőle, maga csak nem énekesnő? Erre tágra meredt szemekkel nézett rám, és azt kérdezte: „Ezt honnan tudja”? Mondtam neki, én márcsak ilyen vagyok, ránézésre felfedezem a tehetségeket. Ezen jót nevetett. Majd 2014 őszén már a BJC színpadán állt és a Bartók konzi első tanszaki bemutatóján olyant énekelt, hogy mindenkinek tátva maradt a szája…

JazzUp – Mágedli Maja

Június 10-én töltötte a 19-et az a szombathelyi énekeslány, akit 2013 tavaszán Csepelen hallottam először énekeli, s rögtön lenyűgözött egyéni hangszínével. (Olyannyira, hogy pár nappal később már fent is volt első JazzUp-os interjúja!) Aztán addig-addig unszolgattam Dr. Tímár Péter barátomat, míg ő bízva értékítéletemben fel is léptette a Lamantin Jazzfesztiválon! Azóta is figyelem Maja „pályafutását”, így nagy örömet okozott azzal, mikor pár hete elmesélte nekem, egyből felvették a Berlini Jazztanszék énektagozatára.

JazzUp – Gyárfás Péter

Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen ígéretes tehetséggel, mint Peti, én készíthetem élete első interjúját!

JazzUp – Joubert Flóra

Joubert Flórát (1988) nem egészen másfél éve láttam-hallottam először. Rögtön elsőre nagyon tehetségesnek tartottam. És úgy tűnik, ezúttal sem csalt meg a fülem… Heteken belül indulhat New Yorkba!

JazzUp – D.A.S. Trio (Nagy Ábel-Kéri Samu-Fábry Adonisz)

Amikor 2014. augusztus 5-én délután marha nagy hőségben át kellett gyalogolnunk fél Székesfehérváron, hogy egy tökre lepukkant, szocreál filmekből ismerős munkásszállószerű többemeletes panelépületben összegyűljünk, már a földszinten felfigyeltem három kisfiúra, akik csendesen üldögéltek a hozzájuk képest felnőtt versenyzőkkel egykupacban. Ábelt már az Anyukája hasában ismertem, mert nem sokkal születése előtt egy márványtermi Nagy János koncert előtt vígan rugdalózott… Aztán tavaly nyáron (gitárosként!) felléptettem a Debreceni Jazz Napokon a MoNaMo-val. Majd most télen láttam-hallottam zongorázni is a Karinthy Szalonban.

JazzUp – Fekecs Ákos

Fekecs Ákos 1991. szeptember 30-án született Budapesten. Tehát mikor az idén augusztus elején Székesfehérváron az AlbaRegiaFest Jazz Tehetségkutató Verseny zsűrijének tagjaként megismerkedtem vele, még nem volt 23 éves. A beálló próbán mondtam neki, hogy ilyen kis teremben ne játsszon ilyen hangosan, mert mindenkinek le fog szakadni a feje. A többiek jókat nevettek, ő pedig értetlenkedve nézett rá: „De hát Robi bácsi, ez nem is hangos…” Aztán másnap délután kiderült, hogy az Infinity nyerte meg a zenekari versenyt…

JazzUp – Novai Gábor Miklós

Augusztus elején Novan Gudmundrsson, akarom mondani a Nemti trió vezetője, a „kis Nova”, Novai Gábor Miklós zongorista-zeneszerző az egyik fődíjat nyerte az Alba Regia Fesztivál Tehetségkutató Versenyén. Annyi stúdió időt kapott a Kodolányi János Főiskola Jazztanszakának stúdiójától, hogy abban pont felveheti élete első lemezét. Gondoltam, épp ideje, hogy megkérdezzem, mi van vele?

JazzUp – Kész Petra

Kész Petrát (1992) talán másfél-két éve ismerem. Bíztatásomra jelentkezett tavaly tavasszal az I. Ihaj-Fuhun Ethno Jazz Tehetségkutató Versenyre (Zsámbék). Most, hogy felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékére, gondoltam, bemutatom őt a nagy nyilvánosságnak is.

JazzUp - Dr. Szeder Balázs

Szeder Balázs (1980) nevét már több esztendeje ismerem, hisz az elmúlt évek Jazzy Dalversenyeire beküldött demókon sokszor olvashattam.

JazzUp – Kiss Flóra

Március 13-án az Opus Jazz Clubban hallottam először énekelni a 23 éves Kiss Flórát. Az első szám közben azt mondtam magamnak, hűha! És mivel nem vagyok egy tétovázó ember, így március 14-én már el is készítettem vele élete első interjúját.

JazzUp – ifj. Jónás Rezső

A márcus 8-tól 10-ig tartó hétvégét a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… A fiúk közül harmadik delikvensünk a 14 éves budapesti zongorista, Jónás Rezső, aki az un. „I. korosztály”-ban (kezdők) lett második helyezett.

JazzUp – Berki Martin

A múlt hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Először a zsűri (elnök: Borbély Mihály, tagok: Binder Károly, Berki Tamás) által első helyezettnek ítélt lányokat és fiúkat mutatom be Önöknek. A fiúk közül második delikvensünk a lassan 17 éves budapesti zongorista, Berki Martin, aki az un. „I. korosztály”-ban (kezdők) lett megosztott harmadik helyezett.

JazzUp – Molnár Enikő

A múlt hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Először a zsűri (elnök: Borbély Mihály, tagok: Binder Károly, Berki Tamás) által első helyezettnek ítélt lányokat és fiúkat mutatom be Önöknek. Mai delikvensünk a lassan (április 26.) 19 éves budapesti énekes lány, Molnár Eikő, aki az un. „II. korosztály”-ban (haladók) lett harmadik. Nálam összesítésben második…

JazzUp – Zelencsuk Gréta

A múlt hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Mai delikvensünk mindenképpen „kakukktojás”-nak számít… Hisz az énekesnők un. „I. korosztályában” (kezdők) szerepelt, miközben nyáron már 30 éves lesz… Ráadásul a zsűri a kezdők között megosztott második helyet adott neki. Zelencsuk Gréta (hisz róla van szó) nálam abszolút értelemben harmadik lett.

JazzUp – Zsula Rebeka

A múlt hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Az elmúlt napokban a zsűri (elnök: Borbély Mihály, tagok: Binder Károly, Berki Tamás) által első helyezettnek ítélt lányokat mutattam be Önöknek. Most pedig következnek azok, akik nálam értek el helyezést… Nálam az énekesnők versenyét egy 21 éves tatabányai lány, Zsula Rebeka nyerte.

JazzUp – Mágedli Maja

A múlt hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Először a zsűri (elnök: Borbély Mihály, tagok: Binder Károly, Berki Tamás) által első helyezettnek ítélt lányokat és fiúkat mutatom be Önöknek. Második delikvensünk az alig 17 éves szombathelyi énekes lány, Mágedli Maja, aki az un. „I. korosztály”-ban (kezdők) lett első.

JazzUp - Hervoly Renáta

A hétvégét (márcus 8-tól 10-ig) a csepeli Egressy Béni országos jazzkonzi versenyén töltöttem. Mindig is a fiatalokat támogató (egyre ritkább…) emberek közé tartoztam. Így nagy öröm volt számomra ez a három nap. Ti. több olyan 20 év körüli, vagy még annál is fiatalabb tehetséget fedeztem el, akikről előtte még csak nem is hallottam… Először a zsűri (elnök: Borbély Mihály, tagok: Binder Károly, Berki Tamás) által első helyezettnek ítélt lányokat és fiúkat mutatom be Önöknek. Első delikvensünk a 22 éves budapesti énekes lány, Hervoly Renáta, aki az un. „II. korosztály”-ban (haladók) lett első.

JazzUp – Fenyvesi Márton

Marcit először öt-hat éve láttam a Nyitott Műhely kedd esti tehetségbörzéjén. Akkor még érződött rajta Pat Metheny hatása. Alább ugyan kiderül, hogy kételyei vannak, szerintem egyértelműen ő ma a legjobb és leginvenciózusabb gitáros hazánkban. Már nem sokáig…

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések