JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
Névnaposok – Milán2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Gershwin 120!; avagy Karosi Júlia a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Vörös Niki koncert

Vasárnap egy egészen szürreális helyszínen volt a Vörös Niki Quartet és Brass Group koncertje: Rákosligeten, a Maros Moziban, ahol ma tkp. kultúrház működik. Mintha időutazást tettünk volna a hetvenes évekbe.
Viszont mindenki igen barátságos volt, és nagyon jól éreztük magunkat.

Gondolataim a jazz-ről - 2018 szeptember

Egy háziorvos naplója - havonta jelentkező írás: évfordulókkal, születésnapokkal, aktuális koncertekkel, lemezekkel foglalkozó összeállítás. Ez már a harmadik évad! Nem szakmai elemzések vagy részletes életrajzok - csak egy jazzrajongó néhány gondolata.

Hajdu Klára, az örök optimista

Az alkalomból készül interjú Hajdu Klárával, hogy idén 10 éves a zenekara, és ezt illően meg is fogják ünnepelni az Opus Jazz Clubban október 13-án szombaton, élő lemezfelvétellel. Valljuk be, ritkán érnek meg 10 évet hazai jazz zenekarok, minden zenész annyi helyen játszik, hogy nehéz összehozni egy-egy fellépést. Énekesnők pedig duónál nagyobb zenekart ritkán működtetnek itthon. Bár az is igaz, hogy jó jazz énekesnőből is kevés van, akinek egyéni és mindig tiszta a hangja. Hajdu Klárát először a Balázs Elemér Groupban hallottam még egész fiatalon, mikor Winand Gáborral énekelt együtt és Juhász Gábor gitározott a zenekarban. Idén ősszel pedig megismerhettem a vidám, mindig jókedvű, segítőkész oldaláról is.

Újabb bejegyzések