JazzMa

Friss Hírek

Mother’s Day2024. május 05.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub a Dr.Peller Jazzbanddel, vendégművész Nagy János Yancha zongora – Koncert beszámoló

2023.10.06. Pilisvörösvár, Modern Café.

A Gyémánt Jazz Klub októberi koncertje – eltérve a hagyományoktól – október első péntekén került megrendezésre. A Dr.Peller Jazzband vendége ezúttal a virtuóz zongoraművész Nagy János Yancha volt. Az egyre nagyobb számú törzsközönség előtt zajlott a változatos, kiváló hangulatú koncert.

Az előadás a „One Note Samba”-val kezdődött, Hegedüs Zsuzsanna énekesnő adta elő a témát majd kezdte improvizációt, amelyet dr.Peller György követett szaxofonnal, és Molnár Zoltán trombitával, majd Nagy János mutatkozott be egy nagyszerű zongoraszólóval.

Másodikként dr.Peller György szerzeménye, a „Blues from Space” hangzott el, majd Clifford Brow kiváló bluesa, a „Sandu” amelyben Székely István is közreműködött altszaxofonon. Yancha kiváló szólója után Kozák Zoltán is előadott egy improvizációt nagybőgőn.

Negyedikként a gyönyörű ballada, a „Polka Dots and Moonbeams” következett, Nagy János zongora bevezetőjével és gyönyörű szólójával, Hegedüs Zsuzsanna énekével, amelyet a fúvósszekció Molnár Zoltán hangszerelésével kísért. A közönség nagy tapssal jutalmazta a produkciót.

Ezután a „Days of Wine of Roses” következett, amelynek témáját a szaxofon és a trombita vezette elő felváltva, majd egy újabb latin, a „So Nice” hangzott el.

A szünet előtt utolsó szám Horace Silver tempós témája, a „Sister Sadie” volt, fúvós-zongora felelgetős bevezetővel a GRP Big Band stílusában, majd Hegedüs Zsuzsanna énekelte el a témát. A szólók sorát Jeszenszky György nyitotta dobon, majd a szaxofon és a trombita után Yancha ismét kiváló zongoraszólót adott elő a közönség nagy megelégedésére. Hatalmas ovációval ért véget az első rész.

A szünet után Charlie Chaplin „Smile” című kompozíciójával kezdődött a második „félidő”, medium swingben vezette elő a zenekar. Molnár Zoltán ezúttal szárnykürtön játszott stílusos szólót, majd Nagy János gyönyörű zongoraszólót. Azután egy dr.Peller szerzemény következett, a latinos „Spyro”, amelyben Yancha zongoraszólója után Jeszenszky György adott elő kiváló dobszólót. Majd Wayne Shorter „Footprints” című bluesa következett, szordínós trombita bevezetővel, sajátos „elvont” hangulatban, amelyet csak fokozott Hegedüs Zsuzsanna dobbal egyedül indított hosszú énekimprovizációja, majd pedig Nagy János outokkal teli zongoraszólója ritmusváltásokkal. A közönség kitörő tapssal fogadta a produkciót.

A változatosság jegyében egy könnyed „Samba de Amore”-val folytatódott a koncert, Molnár Zoltán szárnykürtön adat elő.

Egy újabb váltással, gyors tempóban következett a „Bye Bye Blackbird”, Nagy János irtózatos gyorsaságú virtuóz improvizációt adott elő a témára.

Utolsókét egy újabb énekes szám, az „Almost like Being in Love”-ot játszotta el a zenekar, amelyet nagy taps követett és a közönség ráadást követelt, ami az „East of the Sun” lett végül.

A képeket McMenemy Márk készítette.

koncert1.jpg

koncert2.jpg

koncert3.jpg

koncert4.jpg

koncert5.jpg

koncert6.jpg

A Gyémánt Jazz Klub következő koncertje november 10-én, pénteken lesz, Horváth Balázs nagybőgőművész közreműködésével.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez