JazzMa

Friss Hírek

Another Saturday Night2024. május 18.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

A Gáspár Károly Trió a Sikk Klubban

Csütörtök este a JazzKarcból elindult Gáspár Károly és meg sem állt a debreceni Sikk Klub zongorájáig. De nem jött egyedül, magával hozta két hű társát, Horváth Balázst (bőgő) és Varga Bendegúzt. (dob). Ők már többször játszottak a Sikk Klubban, de Gáspár Károlynak ez volt az első fellépése, és remélhetőleg nem az utolsó. A Debreceni Jazz Napokon már többször járt és az idei fesztiválra is kapott meghívást.

53rd Montreux Jazz Festival 2019 - A fizetős programok

Három napja vált ismertté a június 28-tól július 13-ig tartó fesztivál műsora.
16 nap - már évek óta megszokott módon kisebbségben van a jazz műfaja. (Ismételt javaslatom: nevezzük MUSIC FESTIVAL-nak!)

20 éve történt (1999) – Klemm Ádám (Ljubljana, Szlovénia)

1999. május 14-én volt az Ablakos Lakatos Dezső Jazz Szaxofon Tehetségkutató Verseny döntője a Márványteremben. Ezzel kapcsolatban mind a hét döntőbe jutott versenyzőnek (ilyen sorrendben játszottak és ilyen helyezéseket értek el: Zana Zoltán - I. helyezett, Kollmann Gábor - III. helyezett, Klemm Ádám – Legjobb határon túli magyar, Hangya Nagy József – II. helyezett, Bunford Gábor – Legjobb határon túli magyar, Weisz Gábor, Bacsó Kristóf – I. helyezett) az alábbi kérdéseket teszem fel:

Budapestre érkezik a Hammond Orgona mezítlábas Királynője

Lábtörése és felépülése után április 14-én, vasárnap este 6 órától, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scott, aki korábban már több ízben is adott koncertet Magyarországon.

Oláh Kálmán a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően 2017 januárja óta, itt a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

Mi lett velük? – Szandai Mátyás (Párizs)

Szandai Matyival 1997. április 18-án ismerkedtem meg a Magyar Rádió 6. stúdiójában, mikor is a Márványterem tatarozása miatt a Jazz a Márványteremben sorozatomban a Grencsó Little Big Band-del ott lépett fel. Még nem volt 20 éves…

Exkluzív interjú a friss Erkel Ferenc-díjas Oláh Kálmánnal

A kérdéseket március 14-én küldtem el Kálcsinak, de ő már akkor jelezte, hogy éppen csomagol, mert Milánóba kell mennie, majd onnan egyenesen New York-ba repül koncertezni, meg lemezfelvételre. Most hogy újra Budapesten van, volt ideje válaszolni.

Fesztivál és… ünnep!

Április 6-án, szombaton este zsúfolásig megtelt a Budapest Jazz Club koncertterme. Igen nagy számban érkeztek az érdeklődők, hogy meghallgassák a négynapos Jazzünnep utolsó napjának programját.

Játék – 2019 április

2 és fél éve, 2016 októberben indította –a minden hónap első vasárnapján dedikált CD nyerési lehetőséggel jelentkező- játéksorozatát a Seattle-ből a svájci Friburg-ba költözött Dr. Szabó Csaba! – A szerk.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések