JazzMa

Friss Hírek

Thursday Afternoon2024. május 16.
Névnaposok – Botond2024. május 16.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

10 év, millió siker!; avagy Hajdu Klára a JazzKarcban

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok - tehát Gáspár Károly -, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

SZÜLETÉSNAPI JAZZÜNNEP

Szombaton egy rendhagyónak mondható születésnapi koncertre került sor a Budapest Jazz Clubban. Rendhagyó, mert a klub történetében még nem fordult elő, hogy egy a zenét nem művelő születésnapját koncerttel ünnepeljék a zenét művelők. Ráadásul a zenét magas szinten művelő kitűnő muzsikusok, a legfiatalabbaktól, a legidősebb korosztályig. A dolog a kevésbé bennfentesek számára is világossá válik, ha az ünnepelt neve Maloschik Róbert, aki eddigi élete során Gonda Tanár Úr mellett, hazánkban a legtöbbet tette azért a zenéért, amit úgy hívunk, JAZZ. Rendhagyó volt a koncert azért is, mert a 70. évébe lépett ünnepelt nem volt jelen, illetve sajnos nem tudott jelen lenni az őt köszönteni vágyók között. A közönség soraiból sokan ekkor tudták meg, egy szerencsésen túlélt stroke után, kitartóan épülgetve, még járását nem nyerte vissza, így csak a technika segítségével, online tudta köszönteni az egybegyűlteket.

Gilad Hekselman a BJC-ben

ZuperOctave: Gilad Hekselman – Aaron Parks – Kendrick Scott Trio (USA) szeptember 11-én koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

SZUPERKONCERT A 4.X ÜNNEPÉN

Balázs József szerdán nagyszabású koncerttel ünnepelte 40. születésnapját, egy este négy zenekarral is találkozhatott a Budapest Jazz Club közönsége. Színültig megtelt nézőtér, és már színpadra lépésekor zúgó taps fogadta az ünnepeltet.

Gondolataim a jazz-ről - 2018. augusztus

Egy háziorvos naplója - havonta jelentkező írás: évfordulókkal, születésnapokkal, aktuális koncertekkel, lemezekkel foglalkozó összeállítás. Ez már a harmadik évad! Nem szakmai elemzések, vagy részletes életrajzok - csak egy jazzrajongó néhány gondolata.

A be nem jegyzett Guinness rekorder - Maloschik Róbert 70 éves!

Utólag tudom, látom, hogy mennyi minden kimaradt... Mármint az alábbi beszélgetésből. Koncertek a Márványteremben és máshol, hangszeresek és énekesek jazz versenye - és még sorolhatnám. A szervező-főszerkesztő az éppen ma 70 éves Maloschik Róbert! Aki a Magyar Rádió első (és eddig az utolsó) hivatalos jazz főszerkesztője (volt)! Előtte és azóta sincs ilyen státusz...

Nem akarta a riportot - aztán mégis kötélnek állt. Évtizedek a jazz szolgálatában - ez is lehetne a beszélgetés címe. Így már - talán - érthető, hogy szinte lehetetlen M.R. életpályáját megrajzolni egyetlen, viszonylag rövid beszélgetéssel.

MALOSCHIK RÓBERT 70 - Szubjektív köszöntő

Főszerkesztőnk kerek születésnapja megérdemel egy terjedelmesebb megemlékezést. Róla ugyanis nem sokat tudnak még a honlap olvasói és általában a hazai jazzbarátok, még azok sem, akik már évtizedek óta ismerik személyesen vagy a munkássága révén. „Nem szeretem a személyi kultuszt” – szokta mondani, és valóban soha nem tolakodott az előtérbe, nem ünnepeltette magát, pedig nem sokan vannak azok, akik olyan sokat tettek a műfajért kis hazánkban, mint Robi. Nevét és tevékenységét több generációnyi jazzbarát ismeri, hiszen rádióműsorok, koncertek, tehetségkutató versenyek, lapkiadás stb. kötődnek hozzá már évtizedek óta. És akkor még nem is említettem a nyolcadik évét taposó Jazzma.hu-t, amelyen ezt a köszöntőt is olvashatják.

Újabb bejegyzések