JazzMa

Friss Hírek

Another Saturday Night2024. május 18.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

Nő a volánnál, avagy a Nagy János Trió a Móriczban Nagykanizsán

Gondolom a cím önmagában máris magyarázatot kíván, de ez egyszerű lesz: eddig még nem láttam nőbőrbe bújt dobost. Nos, ez is megtörtént velünk, a kis létszámú, de lelkes kanizsai jazzkedvelő mag tiszteletet sugárzó tapssal köszöntötte a trió tagjait, névszerint a már fent emlegetett Joubert Flórát a doboknál, Frankie Látót a hegedűnél és az együttest vezető ezerujjú Nagy Jánost a billentyűk mögött.

Egy amerikai az Opus-ban

Egyrészt igazságtalan a cím, mert az "EurOpus" sorozatban a Grencsó Collective Special 5 with Ken Vandermark társulás lépett fel 2018. május 12-én a BMC Opus Jazz Clubjában. Másrészt mégis helyénvaló, mert a - számomra - "legnagyobb" free jazz zenész jött el újra Budapestre.

A szűz és a mindenség - A László Attila Quartet koncertje a BJC-ben

Ismeritek a helyzetet, amikor az egykor jobb napokat megélt öreg néni némi utógyújtásból kifolyólag megpróbál zsenge tiniként tündökölni, de a környezete kényszeredetten kerülni próbálja. Valahányszor a BJC-be, kedvenc klubomba léptem, mindig előbukkant ez az érzés, imádom a helyet, minden oké, de a zongora pocsékul szól. Az emberiség történetének legutóbbi száz-valahány évének tanújaként sok mindent láthatott, illetve hallhatott a színpad bal oldalán patinásodó vén Steinway. A hangja is változott, mint ahogyan mi is mutálunk, csak a zongorák evolúciójában ez a folyamat valahogy nem a zsenge ifjúkorban történik meg, hanem már a sötétedő lejtmenetkor.

A Grencsó Collective Special 5 koncertje a vár dísztermében

Az imént az alábbi levelet kaptam sárvári tudósítónktól, Gróf Istvántól: „Szervusz Robi!
Mint a cikkből kiderül, az idén még derül a sárvári közönség, mert lesz jazz-koncert sorozat. Az első ezekből tegnap este volt, a mai, holnapi pesti bulik előtt melegített be a Grencsó Collective Special 5 nálunk, emlékezetes koncertet adva. Az erről szóló beszámolómat továbbítom!”

YENGI AZ EMELETEN

Szerdán a Király utcát a Paulay Ede utcával összekötő Central Passage emeletén adott ingyenes koncertet a David Yengibarian Trio. Az akkordion örmény származású virtuózának zenekara az utóbbi időkben kialakult felállásban lépett a pódiumra, Vajdovics Árpád basszusgitározott és Badics Márk dobolt.

Májusi Nemcsak Jazz Klub évadzáró koncertre hívogató

Elgondolkoztam a májusról, kinek mit jelenthet, és találtam egy idézetet:
"A május a természet bocsánatkérése a február miatt." / Bill Tammeus/
Idén ez a március miatt lenne indokolt.

Ma este Tzumo kezei alatt debütál a BJC vadiúj zongorája - Exkluzív interjú Bóna Lászlóval

Lacival lassan 20 éve ismerjük egymást. Akkor még jazzdobos volt. Aztán a 2000-es években bőgős barátjával, Szász Sándorral létre hozták Magyarország első online jazz rádióját, a www.jazzradio-hu-t. Majd 2007 őszén szép csendben (mondhatnám, suttyomban) elindították a Múzeum utcában a Budapest Jazz Clubot, ami 2012 nyarán átköltözött a Hollán Ernő utcában. Oszt most a jazz Nyilas Misik nem pakkot kaptak, hanem egy vadiúj szuper zongorát!

Tovább működik a Jazz Klub Nagykanizsán

Nagy örömmel vettem évtizedes jazzbarátnőm, Mikola Marika jelentkezését. Arról értesített, hogy a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a Jazz Klub továbbra is aktív, így még ebben a hónapban további két koncertet rendeznek. Alább a közelebbi, most szombati ajánlója! – A szerk.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések