JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. április 20.
Drive-In Saturday2024. április 20.
Pacsirtasirató a Muflonban2024. április 15.
Rafael Mário: Out of Zone2024. április 08.

Hírek

Bemutatkoznak a JazzMa.hu munkatársai – Somogyvári Péter

A www.jazzma.hu munkatársait bemutató sorozatunk mai vendége: Somogyvári Péter.
Péter több mint 4 és fél éve dolgozik nekünk! Első fotóriportját 2013. szeptember 9-én tettük közzé:
https://www.jazzma.hu/hirek/2013/09/09/a-magyar-dal-napja-jazz-szinpad-2013-emilio-es-a-gitano-band-live-somogyvari-peter-fotoriportja/, első önálló koncertbeszámolója viszont csak 2013. október 17-én jelent meg nálunk: https://www.jazzma.hu/hirek/2013/10/18/az-ecm-kiado-nevevel-femjelzett-fesztival-masodik-napjan-oktober-17-lepett-fel-a-zene-uj-templomaban-a-bmc-ben-a-quercus-trio/

ELLA FITZGERALD ÉS A BOR, AVAGY A BÁGYI BALÁZS NEW QUARTET FEAT. POCSAI KRISZTA KONCERT A BJC-BEN 2018, JANUÁR 18-ÁN SZÖVEG: MÁRTON ATTILA FOTÓK: SOMOGYVÁRI PÉTER

A „First Lady of Jazz” születésének 100-ik évfordulója ugyan tavaly volt, de ennek megünneplése joggal folytatódik az idén is. Különben éppen Bágyi Balázs négyese – és énekesnőt ünnepelvén – Pocsai Kriszta voltak azok, akik nemcsak koncertekkel emlékeztek meg a nevezetes évfordulóról, de „Tribute to Ella” című lemezükkel is hozzájárultak az ebből az alkalomból világszerte született zenei memoárokhoz.

Generális találkozások – Oláh Kálmán és Dresch Mihály koncertje az iF Café-ban

Az életünk egy része a találkozásokról szól. Talán furcsának tűnik, de galaxisok is találkoznak. Lakályos lakhelyünk a Tejút, afférba keveredik majd az Andromédával. Jelenleg ugyan még csak stírölik egymást, de hamarosan, alig 4 milliárd földi év után csak összejön az aktus is – elég sok gyerek várható majd a kéretlen násztáncból. Miles is találkozott Coltrane-nel, ez, a körülmények ismeretében elég törvényszerű volt, de például, Péntek is tök véletlenül összefutott Robinson-nal, pedig az egy igazi lakatlan sziget volt – legalább is, addig.

Bemutatkoznak a JazzMa.hu munkatársai – Dr. Nagy Sándor

A www.jazzma.hu munkatársait bemutató sorozatunk mai vendége: Dr. Nagy Sándor háziorvos. Sándor több mint 3 és fél éve dolgozik nekünk! Első írása 2014. június 9-én jelent meg nálunk: http://www.jazzma.hu/hirek/2014/06/09/48-montreux-jazz-festival-julius-4-tol-19-ig-elozetes/; első lemezkritikája pedig 2014. szeptember 3-án: http://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/santos-silva-susana/almost-tomorrow/kritika/santos-silva-susana-almost-tomorrow/.

Ifjú díva a JazzKarc január 19-i adásában

A JazzKarc egy hetente jelentkező magazin, mely a Karc FM 105,9 rádión hallható péntekenként, este nyolc órától, majd éjféltől kerül ismétlésre. A 2016 májusában indult műsorfolyam szerkesztő-műsorvezetője jómagam vagyok -tehát Gáspár Károly-, és Maloschik főszerkesztő úrnak köszönhetően, januártól itt, a jazzma.hu-n is lehetőségem van ajánlani kedves Olvasóinknak az aktuális adást!

★10 ÉVES A BUDAPEST JAZZ CLUB★

A BJC január második hétvégéjén ünnepelte fennállásának tízedik évfordulóját. A 2007-ben nyitott klub, a Múzeum utcai éveket követően 2012 őszétől új helyre, a Jászai Mari térhez közeli Hollán Ernő utcába költözött. Egy évtizednyi működése alatt a Budapest Jazz Club a főváros kulturális életének fontos részévé vált, nagy szerepet játszott a jazz népszerűvé tételében. Abban, hogy ezt a zenét már nem egy szűk kör elvont rétegzenéjének tekintik, és a jazz mára sosem tapasztalt népszerűségnek örvend hazánkban, ennek a klubnak oroszlánrésze volt. Tíz év hosszú idő, sok egykor népszerű, nagy reményekkel elindult klub feleennyi időt sem élt túl, így a BJC a valaha volt leghosszabb ideje aktív, és a jelenleg fennállók között, a legrégebbi jazzklub Budapesten.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések